Путін вчинить як Гітлер. Візьме промисловість та людей в Україні й мобілізує їх для війни в Європі - польський міністр

12:00 28 квітня 2024 р.

Фото до новини

Краще зупинити Путіна в Україні, за 500-700 км звідси.

Про це сказав міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський під час зустрівся у Варшаві з головним редактором BILD Маріон Хорн та її заступником Паулем Ронцхаймером. Bild виокремив головні тези очільника польського МЗС з інтерв'ю.

Про можливість атаки Росії на країни НАТО

«Німецьких політиків, схоже, влаштовує, що Росія буде готова [до цього] лише через чотири-п'ять років, а на той час буде готова й Німеччина. Але річ у тому, що перш ніж Росія прийде до Німеччини, вона повинна дістатись деяких інших країн».

Про ймовірність нападу Росії на Польщу

Росія багато разів нападала на Польщу за 500 років нашої історії. Тому ми анітрохи не здивуємось. Росія програє, тому що ми, Захід, набагато сильніші за Росію. Сьогодні Україна бореться не сама. На відміну від минулих років, ми не боротимемося поодинці».

Про підтримку України та безпеки Європи

«У нас є вибір: або ми маємо переможену російську армію за межами України, або російську армію, що перемогла, на кордоні з Польщею. І тоді Путін вчинить так само як Гітлер вчинив із Чехословаччиною: він візьме промисловість та людей в Україні та мобілізує їх для продовження війни. Краще зупинити Путіна в Україні, за 500-700 км звідси».

Про ситуацію на фронті

«Війни ніколи не йдуть в одному напрямку, їхній приплив і відплив час від часу змінюються. І, як сказав би військовий теоретик Карл фон Клаузевіц, завжди є "туман війни". Завжди є невизначеність у тому, що відбувається насправді. Наприклад, минулого року Україна відвоювала 50% раніше окупованої території. Цього року росіяни повернули собі ініціативу. Однак, як на мене, недостатньо визнано, що Україна фактично виграла битву за Чорне море. Путін намагався шантажувати Україну, Європу та Африку, зупиняючи прохід суден. Тепер Україна експортує через Босфор майже стільки ж зерна, скільки й раніше».

Про підготовку ядерного удару з боку Росії

«Немає жодних речових доказів того, що боєголовки витягли зі сховища. Ми заздалегідь знали б, якби вони це зробили. <…> Це не та зброя, яка з'являється у нього [Путіна] після натискання кнопки. Існує нормальний ланцюжок команд від Міністерства оборони та Генерального штабу для його застосування. Отже, він має переконати своїх генералів виконати такий наказ. Ці генерали повинні знати, що виконання наказу означає стати військовим злочинцем. У цей момент перед ними постане вибір: або виконати такий наказ, або позбутися Путіна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів