Новопризначений ректор Українського католицького університету отець-доктор Богдан Прах відкрив новий академічний корпус

21:18 3 вересня 2013 р.

Фото до новини

Нова 4-поверхова будівля спроектована бостонською компанією «KMW» і адаптована львівською фірмою «Укрдизайнгруп» (яка займалася робочим проектом та адаптацією Колегіуму).

"Митрополит Андрей Шептицький і патріарх Йосип Сліпий вимолили цей університет», - так про УКУ під час урочистостей з нагоди освячення нового інноваційного академічного корпусу Українського католицького університету на вул. Стрийській сказав сьогодні новопризначений ректор Українського католицького університету отець-доктор Богдан Прах.

«Господь постійно творить чудеса, скріплює нашу церкву новими дарами, які засвідчують про його силу і могутність. Митрополит Андрей, патріарх Йосип мріяли і молились. Господь прийняв молитви і терпіння. У Божому задумі потрібні були і  тюрми, і скитанство мирян, і створення університету за 2 тис. км. від Львова і повернення учнів патріарха. Це було потрібно, щоб збулися мрії у відповідний час. УКУ мав можливість народитись у Львові не за життя митрополита Андрея і патріарха Йосипа, це мали зробити сини-скитанці, сини-підпільники, які зуміли розпалити вогонь цієї ідеї у наших серцях і серцях чужинців. 

Це для мене не чергова посада, це велика відповідальність перед історією і моїми попередниками, будівничими ЛБА і УКУ. Це для мене новий виклик і, коли така ваша воля, прошу про молитви і підтримку. Трьома наріжними каменями нашого служіння будуть принципи: перше – будемо свідчити, беручи приклад з мучеників нашої церкви, наснагою для нашого служіння буде приклад наших приятелів з обмеженими можливостями, наше спілкування буде розвиватися як всередині університету, так і з іншими університетами і середовищами», - сказав у вітальному слові ректор УКУ о. д-р Богдан Прах.

Довідка

Новий академічний корпус – це друга будівля комплексу, яку в УКУ відкривають після Колегіуму ім. Патріарха Йосифа Сліпого, його відкрили на території університетського містечка Українського католицького університету (вул. Стрийська, 29). Цією подією розпочалось відзначення 50-ліття заснування Українського католицького університету Блаженнішим Патріархом Йосифом (Сліпим) 1963 року в Римі.

У цьому академічному корпусі навчатимуться учасники нової програми магістерського рівня з управління технологіями – MS inTechnologyManagement LvBS. Тут також буде розташована «Лабораторія ідей» Львівської бізнес-школи.

Передбачається, що у першій фазі будівництва, яка триватиме до 2015 року, окрім Колегіуму та багатофункційного академічного будинку, постануть ще дві споруди: головний університетський храм разом із пасторальним центром та сучасний бібліотечно-інформаційний комплекс. 

Нова 4-поверхова будівля спроектована бостонською компанією «KMW» і адаптована львівською фірмою «Укрдизайнгруп» (яка займалася робочим проектом та адаптацією Колегіуму).

В академічному корпусі на понад 4 тис. квадратних метрів розмістять нові навчальні, офісні та технічні приміщення. 

Однією з особливостей нової будівлі  є величезний зал-їдальня на 250 місць, яка зможе обслуговувати до 2 тис. студентів щодня. Такі розміри зумовлені планами розвитку Університету щодо розбудови студмістечка, і відповідно збільшення кількості навчальних програм. Окрім того, це приміщення зможуть використовувати як зал для урочистих подій і як конференц-зал. В такому випадку кількість місць зросте до 350.

На третьому поверсі вже устаткували десять навчальних аудиторій. Тут також буде розташована «Лабораторія ідей» Львівської бізнес-школи, де можна обмінюватися думками, працювати над бізнес-проектами та зустрічати цікавих людей. Саме з третього поверху можна потрапити на літню терасу, яка є дахом їдальні. Вона буде частково озеленена, тож студенти зможуть відпочивати тут між парами за теплої пори року.

На четвертому поверсі - приміщення для працівників деканату гуманітарного факультету, кабінети викладачів, Львівської бізнес-школи та Інституту лідерства і управління. Вже зараз там встановлені всі необхідні меблі.

У підвалі будівлі також є два приміщення (схожі на атріум філософсько-богословського факультету), які віддадуть для потреб студентів. Зважаючи на те, що будівництво відбувається відповідно до сучасних технологій, на даху академічного корпусу є сонячні батареї, які зможуть частково забезпечувати будівлю електроенергією. Також в новому корпусі використано системи сонячного нагріву води фірми «Viessmann». За проектними розрахунками, гарячої води, яка буде нагріватися, повинно вистарчити як на функціонування цього будинку, так і для Колегіуму, що здешевить його експлуатацію.

Про це повідомила прес-служба УКУ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів