На Львівщині відкрили нову тютюнову фабрику

15:19 15 травня 2024 р.

Фото до новини

Це український підрозділ міжнародної корпорації, одного з найбільших виробників тютюнових виробів у світі.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com.

Підрозділ компанії «Філіп Морріс Україна» розташовувався на Харківщині, однак приміщення постраждало внаслідок російської атаки.

На Львівщині офіційно почала працювати фабрика «Філіп Морріс Україна». Це український підрозділ міжнародної корпорації, одного з найбільших виробників тютюнових виробів у світі.

«Філіп Морріс Україна» мав сучасну фабрику в Харкові, що виготовляла низку міжнародних брендів як для українського, так і для закордонних ринків. У лютому 2022 року, після початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну, фабрика тимчасово призупинила роботу внаслідок активних бойових дій в регіоні.

Загальна сума інвестицій для будівництва фабрики на Львівщині сягнула понад 30 мільйонів доларів. На підприємстві створять 250 робочих місць.

«Ми вимушені були призупинити виробництво у Харкові. Наших працівників евакуювали і відтоді фабрика стоїть законсервована. До кінця 2022 року ми змогли вирішити питання з постачанням нашої продукції, частину продовжували виготовляти на потужностях наших колег з іншого підприємства. У цьому статусі ми не хотіли залишатись надовго. Уже в червні 2023 року завдяки команді UkraineInvest знайшли цей майданчик на Львівщині. Загалом від ідеї до реалізації проєкту нам знадобився рік, це неймовірний результат. Хочу подякувати за підтримку обласній адміністрації, адже всі дозвільні процедури виконувались своєчасно», – розповів генеральний директор «Філіп Морріс Україна» Максим Барабаш.

Перша лінія виробництва продукції уже працює. У планах на рік – налагодити роботу ще чотирьох ліній, тим самим забезпечити виробництво 10 мільярдів одиниць тютюнових виробів, які повністю задовольнять потреби локального ринку.

«Спільно з департаментом економічної політики упродовж останніх двох років ми налагодили процес релокації підприємств саме на Львівщину. Зараз на локальному ринку працюють понад 200 виробників різних галузей, які перевезли потужності у нашу область.  «Філіп Морріс Україна» – найбільший наш інвестор у час великої війни. Прагнемо, аби разом із ним на наш ринок заходили й інші знакові гравці зі  світового ринку. Сьогодні ми маємо можливість відкривати на Львівщині нові фабрики й заводи, створювати нові робочі місця – усе це завдяки нашим Збройним Силам», – наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

«Філіп Морріс Україна» цьогоріч відзначає 30-річчя роботи на українському ринку. За цей час компанія інвестувала в нашу економіку понад 750 млн доларів. У 2022 році сплатила в Україні 25,3 млрд грн податків. З початку повномасштабної війни український підрозділ забезпечує стабільне постачання своєї продукції в Україну завдяки імпорту з 8 фабрик з-за кордону та тимчасовому партнерству з іншим виробником в Україні.

Читайте такожPhilip Morris НАЗК внесла до списку міжнародних спонсорів війни

Нагадаємо, відкриття на Львівщині фабрики «Філіп Морріс Україна» начальник ЛОВА Максим Козицький анонсував у липні минулого року.

Тоді ЗМІ і соціальні мережі обурив той факт, що виробник цигарок не пішов з російського ринку. Але це не вплинуло на владне рішення про прихід підприємства на Львівщину.

Після повномасштабного нападу Росії на Україну Philip Morris International заявляв, що піде з РФ до кінця 2022 року.

Рада директорів і топменеджери Philip Morris працювали над варіантами впорядкованого виходу з російського ринку.

У лютому 2023 року тютюновий гігант Philip Morris визнав, що йому "краще зберегти" свій бізнес в Росії, ніж продати його на жорстких умовах Москви через встановлені в країні обмеження.

Компанія Philip Morris – один з найбільших виробників сигарет у світі, найбільший платник податків в РФ. У 2020 році вона сплатила в бюджет Росії 4,8 млрд дол.

У Росії Philip Morris представлений двома афілійованими компаніями: фабриками АТ «Філіп Морріс Іжора» в Ленінградській області та філією АТ «Філіп Морріс Іжора» «Філіп Морріс Кубань» у Краснодарі, а також організацією ТОВ «Філіп Морріс Сейлз енд Маркетинг» з філіями майже у 100 в містах РФ.

У Росії — найбільша фабрика «Філіп Морріс Інтернешнл» у світі за виробничою потужністю.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів